X

GUIDE: Vælg den rigtige børnecykel størrelse

Børnecykel guide

Det kan være svært at finde den rette børnecykel størrelse, men ikke desto mindre er det utroligt vigtigt at vælge den helt rigtige størrelse til dit barn, så sikkerheden er i top. For børn er det at cykle ofte forbundet med stor fornøjelse og glæde, og derfor skal cyklen gerne passe i størrelsen. Smartcykler guider dig her til at tage det helt rigtige børnecykel valg, så dit barn er sikker på sin nye cykel, og I kan komme ud og opleve verden sammen.

Hvordan finder man ud af den rigtige børnecykel størrelse?

Når du skal finde den helt rigtige børnecykel til dit barn, er der flere parametre du skal vælge ud fra. Nedenfor er en guide til, hvordan du sikrer dig, at du har fundet den helt rigtige børnecykel størrelse. 

  1. Barnet skal altid kunne nå jorden med begge føder solidt plantet i jorden, når barnet sidder på sin saddel
  2. Brug et målebånd til at regne ud, hvilken størrelse, som er den rette til dit barn. To børn i samme alder skal ikke nødvendigvis have den samme børnecykel størrelse. 

Sådan måler du dig frem til den korrekte børnecykel størrelse:

Først og fremmest skal du måle indersiden af dit barns ben (barnets skridtlængde). Herefter kan du anvende skemaet nedenfor til at bestemme den ideelle cykelstørrelse:


Skridtlængde
Hjulstørrelse
40 cm12”
45 cm16”
52 cm18”
53-63 cm20”
58-70 cm24”
68-76 cm26”
75-82 cm26”

Måler du dit barns skridtlængde til at være 55 cm, skal du altså have fat i en hjulstørrelse på 20”.
For at gøre det endnu nemmere for dig at vælge den rigtige børnecykel størrelse, har vi hos Smartcykler lavet en børnecykel guide, hvor vi har markeret alle vores børnecykler med en rytterhøjde. Se fx denne pigecykel med cykelgear.

Har du brug for andet cykeludstyr til dit barn?

Hos Smartcykler har vi et stort udvalg af forskelligt udstyr til dig og dit barn, så I kan føle jer sikre på vejene og gøre cykelturen lidt nemmere. Udover en cykelhjelm og cykellygter, som er et must have for enhver cyklist, har du måske også brug for en cykeltaske til jeres cykel-familieture, hvor man typisk har meget at bære på. 

Og husk: Ingen børnecykel uden en cykelhjelm og cykellygter - se vores store udvalg! Du kan læse mere om brugen af udstyr til børn på Rådet for SikkerTrafiks hjemmeside

Du finder ligeledes et bredt udvalg af tilbehør og udstyr til cykler – både til voksne og til børn – her hos Smartcykler. Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter der passer bedst til dine behov, vil vi altid rigtig gerne hjælpe jer med at finde netop de ting, der passer bedst til dig og din families behov.

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige børnecykel størrelse?

Man kan som forældre godt føle sig fristet til at købe en lidt for stor cykel til sit barn. Man vil gerne have, at barnet kan have glæde af den i lang tid fremover. Børn vokser jo meget hurtigt, og det kan derfor føles som om, at cyklen konstant skal udskiftes. Det er dog vigtigt, at cyklen har den helt rette størrelse til dit barn af forskellige grunde.

Den største og vigtigste grund er dit barns sikkerhed. Hvis cyklen er for stor, kan barnet nemt miste balancen og dermed falde på jorden. Hvis der er for langt ned til at barnet ikke kan nå jorden, kan det resultere i en usikker kørestil, hvilket kan skabe farlige situationer i trafikken.

Udover sikkerheden og kontrollen over cyklen, sikrer den rette børnecykel størrelse også, at barnet ikke belaster sin ryg, skuldre og nakke. 

Er du stadig usikker på dit barns børnecykel størrelse?

På de fleste børnecykler er det muligt både at justere styret og sadlens højde, hvorfor det er nemt at justere cyklen til dit barn.


Er du stadig usikker på dit valg, så er du mere end velkommen til at besøge os i vores fysiske butik, som ligger i Støvring. I butikken finder du eksperter indenfor alle typer af cykler, og vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at træffe det rette valg. Vores butik ligger strategisk placeret, så det er muligt at teste cyklen i rolige og sikre omgivelser - både for børn og voksne. 

Vi har åbent alle ugens dage, og står altid klar til at hjælpe dig. 

Fuld tilfredshedsgaranti

Hvis køreturen er for lang til Støvring og du er bange for, at du kommer til at købe den forkerte cykelstørrelse til dit barn, så bare rolig. Vi har altid fuld tilfredshedsgaranti, så du kan roligt bestille en af vores cykler på nettet uden at have prøvekørt den først. Det er vigtigt for os, at vores kunder er glade for deres cykler, og derfor yder vi, som de eneste på markedet, fuld tilfredshedsgaranti på 30 dage fra købsdatoen, hvor du har mulighed for at sende din cykel retur. 

Du har altid mulighed for at komme i kontakt med os over live chatten. Her svarer vi dig hellere end gerne med dine spørgsmål. Ellers kan du også ringe til os på 93871063, hvor vi sidder klar til at til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig mod det rette valg af cykler, tilbehør og udstyr.

Mangler du selv en ny cykel?

Smartcykler har et kæmpe udvalg af cykler til voksne. Er du typen som har brug for en god pendlercykel? Så se vores udvalg af racercykler eller elcykler for den lettere tur på vejene. Er dit behov en god herrecykel eller damecykel til næste cykeltur med dit barn, har vi også et stort udvalg! Hvis du derimod hellere vil ud og cykle med familien i den vilde natur, skal I se nærmere på vores mountainbikes.

Prismatch og 7 års garanti hos Smartcykler - find din nye børne cykel hos os!

Med et stort udvalg af børnecykler i mange forskellige farver, 7 års garanti, prismatch og en tilfredshedsgaranti er det svært at gå galt i byen, hvis du vælger at købe din nye børnecykel hos Smartcykler. 

Du er velkommen til at besøge vores Facebookside, hvor du bla. kan læse om, hvad tidligere kunder synes om os. 
Vi glæder os til at handle med dig og er altid klar til at give dig råd og vejledning i vores fysiske butik i Støvring! Synes du, at der er for langt til Støvring og har spørgsmål, så ring til os på tlf. +45 93 87 10 63, skriv til os på live chatten eller send en mail på info@smartcykler.dk.

Få besked når den er tilbage på lager

Størrelsesguide

Er du i tvivl om hvilken størrelse cykel, der passer til dig? Så klik på linket herunder og se vores størrelsesguide. Størrelsesguiden er udarbejdet i samarbejde med vores leverandører, og derfor kan størrelserne afvige imellem mærkerne. 

Er du i tvivl om størrelsen anbefaler vi derfor, at du kontakter os i chatten eller kommer forbi vores butik og prøver cyklen.