X

Tour de France 2021 – de 5 vigtigste rytteres cykler

Tour de France 2021 starter i Brest i Frankrig, lørdag den 26. juni, der ellers oprindeligt var planlagt til Grand Départ i København, Danmark. Selvom 2021 ikke blev året hvor Tour de France kom til Danmark, følger vi som altid nøje med i touren og ikke mindst de vigtigste ryttere og største hold. 

Uanset om man ser touren af ren tradition eller om man er har en passion for cykler som os, så er det sjovt at følge med i udviklingen blandt de bedste hold og ikke mindst deres udstyr. 

I dette blogindlæg får du dette års 5 vigtigste cykler at holde øje med, når Tour de France starter d. 26. juni 2021. 

1. Slovenske Tadej Pogacar

Den slovenske favorit og sidste års vinder cykler for holdet UAE Team Emirates og har med god grund mange øjne på sig igen i år. 

Holdets cykel består af følgende:

Rammer: Colnago V3Rs / Concept / C64 / K.one (TT)

Driveline: Campagnolo Super Record EPS

Hjul: Campagnolo Bora

Komponenter: Deda styr og stilke

Pedaler: Se Kéo

Effektmåler: SRM

Dæk: Vittoria Corsa / Corsa Speed

Andet: Prologo-sadler, Elite-flaskebure, SRM-computere

Sidste år kørte holdet med fælgbremser, men billeder på holdets sociale medier viser en cykel med skivebremser.

Det ser ud til, at UAE Team Emirates endelig bytter til Campagnolos gruppesæt med skivebremser i 2021 og kun efterlader Ineos Grenadiers på fælgbremser.

2. Slovenske Primoz Roglic

Sidste års 2’er også fra Slovenien fra holdet Team Jumbo kører i år med følgende opsætning fra Cervélo med nyt gult og sort farveskema, som matcher deres sæt:

Rammer: Cervélo R5 Disc / S5 Disc / Caledonia / P5 (TT)

Driveline: Shimano Dura-Ace Di2

Hjul: Shimano Dura-Ace

Komponenter: Cervélo styr og stilke

Pedaler: Shimano Dura-Ace

Effektmåler: Shimano Dura-Ace

Dæk: Vittoria

Andet: Fizik-sadler, Tacx-flaskebure, Garmin-computer

3. Australske Richie Porte

Richie Porte fra Trek-Segafredo fortsætter på samme cykel, hjul og komponenter som sidste år fra Treks udstyrsmærke, Bontrager. Cyklerne er Emonda SLR all-rounder, som siden en opdatering i 2020 er blevet mere aero og Madone SLR aero bike, som er blevet lettere. En detaljeret beskrivelse af cyklerne er som følger:  

Rammer: Trek Émonda SLR / Madone SLR / Speed ​​Concept (TT)

Driveline: SRAM Red eTap AXS

Hjul: Bontrager Aeolus

Komponenter: Bontrager styr og stilke

Pedaler: Shimano Dura-Ace

Effektmåler: SRAM Red AXS

Dæk: Pirelli

Andet: Bontrager sadler

4. Spanske Mikel Landa

Bahrain Victorious rytteren er tilbage på cyklen efter sit styrt ved GIRO D’ITALIA og er derfor også igen i år en af de store favoritter efter han sluttede som nummer 4 ved Tour de France i 2020. 

Efter McLaren besluttede at stoppe deres sponsorat går holdet nu under nyt navn, men Landa og teamet holder dog fast i samme cykel og komponentsponsor som i 2020 - nemlig Merida med følgende beskrivelse:

Rammesæt: Merida Scultura Disc / Reacto Disc / Warp TT

Driveline: Shimano Dura-Ace Di2

Hjul: Vision Metron

Komponenter: FSA / Vision K-Force / Metron 5D, 6D styr og stængler, FSA sadelpind (kun Scultura)

Pedaler: Shimano Dura-Ace

Effektmåler: Shimano Dura-Ace

Dæk: Continental Competition Pro Ltd.

Andet: Prologo sadler, Elite flaskebure   

 5. Spanske Enric Mas

Endnu en spansk rytter sniger sig med ind i den spændende top 5. Enric Mas kører for Movistar Team, som karakteriserer sig ved de blå og sorte sæt med dertilhørende cykler. Mas og teamet tager i år til Touren med cykler sponsoreret af Canyon med SRAM driveline og Zipp hjul. 

Igen i år er holdet sponsoreret af Canyon, hvor holdet i år skal køre på Ultimate all-rounder og den nye Canyon Aeroad CFR sammen med Speedmax TT-cyklen.

Movistar er et af to hold på SRAM Red eTap AXS og det eneste på Zipp-hjul i år.

Rammer: Canyon Ultimate CF SLX / Aeroad CFR / Speedmax CF SLX (TT)

Driveline: SRAM Red eTap AXS

Hjul: Zipp

Komponenter: Canyon styr og stilke

Pedaler: Se Kéo

Effektmåler: SRAM Red AXS

Dæk: Continental Competition Pro Ltd.

Andet: Fizik sadler, Canyon flaskebure, Garmin computere, Lizard Skins bar tape

Bliv klar til sæsonen

Tour de France er lige om hjørnet og det betyder også, at sæsonen endelig kan begynde rigtigt - og måske skal du endda selv ud på nogle længere ture hen over sommeren? Hos Smartcykler.dk har vi et bredt udvalg af racercykler  i top kvalitet for både erfarne ryttere, der kender deres behov og ønsker, samt til den nye rytter, der kun lige har fået øjnene op for den populære sportsgren. Er du allerede en erfaren cyklist, og gerne vil opgradere din nuværende racercykel, er en carbon racercykel det oplagte valg.

Når sommeren og sæsonen endelig byder sig, kan det samtidigt også være lækkert at tilføje nyt til samlingen af både tilbehør til cyklen, udstyr og beklædning. Vi har beklædning til både mænd og kvinder og vores sortiment favner bredt. Du kan også altid tjekke vores tilbudsside, hvor vi løbende tilføjer nu tilbud. Skal sommer-kittet fornyes eller fuldendes med nyt udstyr til cyklen, kroppen eller et nyt smartwatch til tracking af sæsonens ture, så se det store udvalg af kvalitets produkter hos os.

Solbrille Scott
Solbrille Scott
Solbrille Scott

Størrelsesguide

Er du i tvivl om hvilken størrelse cykel, der passer til dig? Så klik på linket herunder og se vores størrelsesguide. Størrelsesguiden er udarbejdet i samarbejde med vores leverandører, og derfor kan størrelserne afvige imellem mærkerne. 

Er du i tvivl om størrelsen anbefaler vi derfor, at du kontakter os i chatten eller kommer forbi vores butik og prøver cyklen.