X

Læs den dybdegående Gravel guide her!

Gravel cykler er mere populære end nogensinde før! Baseret på flere end 1000 kundeforespørgsler har vi udarbejdet en dybdegående guide, med svar på de vigtigste spørgsmål, til dig, der overvejer at investere i en gravel cykel! Læs med herunder.

Kort og godt: Hvad er en gravel cykel?

Som det tydeligt ses på designet, er en gravel cykel en blanding af en racercykel og en mountainbike. Gravel cyklen er kendetegnet ved sin racercykel lignende geometri. Dykker du ned i detaljerne kan du dog se, at gravel cyklen blandt andet har et bredere gedebukkestyr og bredere dæk. Desuden har en gravel bike typisk en dedikeret gravel-geargruppe med bredere gearudveksling end en almindelig racercykel geargruppe.  

En gravel bike er ideel til cykling i skove og på grusstier året rundt. De brede dæk sikrer et solidt greb og det brede gedebukkestyr muliggør uovertruffen kontrol over cyklen!

Hvorfor skal jeg vælge en gravel bike?

En gravel cykel er ideel til pendleren eller motionisten, der ønsker en hurtig men komfortabel cykel. Gravelcyklens egenskaber fra både racercykel- og mountainbikeverdenen sikrer, at cyklen er adræt og hurtig, mens de bredere dæk giver masser af komfort – selv under kørsel på ujævnt underlag.

Vi oplever ofte, at gravel interesserede efterspørger en mountainbike, selvom de kun skal cykle på asfalt, grusveje og skovstier. Ofte vil en gravel bike være et bedre match til cykling i disse typer af terræn. Går du med tanker om, at investere i en mountainbike til kørsel på grusveje og skovstier, kan en gravel cykel derfor også være et godt alternativ.

De bredere dæk er mønstrede, men smallere, end et almindeligt mountainbike dæk. Årsagen hertil er, at dækkene skal give et optimalt greb i vejunderlaget, når der f.eks. køres på offroad underlag, såsom grus eller skovstier. Dækmønstret er dog samtidigt udviklet til, at der kan cykles på asfaltunderlag uden at dækkene yder modstand.

Hvilken type gravel bike bør jeg vælge?

Vores erfaring er, at der findes flere typer af kunder til gravel cykler, herunder blandt andet både pendlere og motionister. De forskellige behov skal typisk udfyldes med vidt forskellige gravel cykler. Derfor anbefaler vi dig at læse denne guide for at blive klogere på, hvilken type gravel cykel, der passer bedst til dine behov!

Gravel cykler fås i alle prisklasser, typisk fra omkring 8.000,- op til +80.000 kroner. Prisen afhænger af udstyret, og her bør du særligt overveje tre ting før du investerer i en gravel bike:

 • Steltype

Afhængigt af prisleje findes gravelcykler typisk med stålstel, aluminiumsstel eller carbonstel. Overvejer du at købe en gravelcykel til pendling er et aluminiumsstel typisk at fortrække, da stellet er både slidstærkt og let. Desuden er et aluminiumsstel typisk billigere end et carbonstel.  

Drømmer du i stedet om en fed gravel bike, der skal bruges til motion og træning, bør du overveje, om det giver mening at investere i en cykel med et carbonstel. Fordelen ved carbonstellet er, at det er både lettere og markant stivere end et aluminiumsstel. Egenskaber du for alvor mærker, når du træder hårdt i pedalerne samt cykler offroad på f.eks. grusveje eller skovstier.

 • Geargruppe

Kvaliteten af geargruppen varierer meget afhængigt af prisen på gravel cykler. De prisvenlige gravel bikes produceres typisk med en geargruppe, der er udviklet til almindelige racercykler. Disse geargrupper kan sagtens benyttes til pendling og lette cykelture i skoven. Drømmer du om en cykel, du kan bruge til motion og træning, bør du dog overveje at investere i en specielt udviklet Gravel geargruppe. Dette kunne f.eks. være Shimanos GRX gravel-geargruppe. Disse geargrupper har en større gearspredning end gængse landevejs-geargrupper, hvilket giver dig bedre vilkår når du skal cykle op ad skovens stejle bakker. Desuden er gravel-geargrupper typisk mere robuste, hvilket er en stor fordel, hvis du mod forventning styrter eller hvis en gren i skovbunden rammer gearene under kørsel.

 • Bremsetype

Foruden steltypen og geargruppen produceres gravel bikes med forskellige bremsetyper. De prisvenlige modeller udvikles typisk med fælgbremser eller mekaniske fælgbremser. Disse bremsetyper kan være fine, hvis cyklen primært bruges til pendling, da disse bremsertyper er billigere og kan bremse i normale forhold. Skal cyklen dog bruges til motion eller træning anbefaler vi i stedet en gravel bike med hydrauliske skivebremser. Fordelen ved hydrauliske skivebremser er, at de har en markant større bremsekraft – selv i ugunstige forhold. Desuden er bremsetypen mere slidstærk, samt mere fintfølende.

 

Når du har besluttet dig for ovenstående, anbefaler vi at du tester forskellige gravelcykler, for at finde den, der matcher dine behov bedst!

Besøg vores showroom | Vi holder åbent alle ugens dage!

Få rådgivning af vores gravel-eksperter

Hos Smartcykler.dk er vi eksperter i gravel bikes. Gennem årene har vi solgt flere end 1000 gravel cykler af mærkerne Scott, Merida, Cannondale, Principia og Orbea.

Har du spørgsmål eller behov for vejledning er du velkommen til at kigge forbi vores showroom, der holder åbent alle ugens dage!

Er køreturen for lang eller er tiden knap, kan du selvfølgelig også fange os via telefon eller mail.

Kontakt os på telefon: 93871063 eller mail: info@smartcykler.dk så svarer vi dig hurtigst muligt!

Se de mest populære gravel cykler i øjeblikket!

Hos Smartcykler.dk får du

Returvarer

Vores mål og ønske er, at det produkt du køber hos os lever op til den kvalitet og funktionalitet, det foreskriver.

Har du modtaget et beskadiget eller forkert produkt, skal du indsende en klage og returnere produkterne jævnfør instruktionerne.

Rettigheder ved reklamation reguleres og styres af lovgivningen – for at læse mere om dette, se venligst  vores handelsbetingelser. For at vi kan behandle din klage så hurtigt og effektivt som muligt, bedes du udfylde en RMA-formular, hvor du kan se detaljerne vedrørende klageprocessen.

Når vi behandler klager, lytter vi til dine ønsker i overensstemmelse med den gældende lovgivning.

Ønsker du at reklamere over en vare – skal du hente denne formular og sende den retur sammen med varerne.

Billig fragt på udstyr

Når du køber udstyr og reservedele på smartcykler.dk, leverer vi for 49,- kroner i hele Danmark. Vi bestræber os på at levere din pakke indenfor 1-3 hverdage. Vi har udvalgt de bedste fragtfirmaer i branchen, for at sikre at din vare når sikkert frem, og bliver overdraget til dig på ordentlig vis. Fragtprisen kan dog variere, hvis du eksempelvis bor på en ø eller udenfor Danmark. Skal din ordre leveres i udlandet eller på en ø uden fast broforbindelse, så kontakt os på tlf. 93871063 eller via info@smartcykler.dk, så finder vi en løsning der passer til dig.

Fysisk showroom - åbent alle ugens dage

I 9530 Støvring, blot fem minutters kørsel fra motorvej E45, finder du vores fysiske cykelforretning, hvor vi udstiller et stort udvalg af de cykler, du finder her på hjemmesiden. Butikken holder åbent alle ugens dage – dog holder vi lukket på helligdage. Butikkens åbningstider er:

mandag-fredag: klokken 10.00-18.00

lørdag og søndag: kl. 10.00-16.00

Når du møder os i butikken, kommer du i kontakt med en af vores passionerede sælgere, der har et stort kendskab indenfor cykler, løb og udstyr, og som brænder for at give dig den bedst mulige rådgivning. Er du i tvivl om hvilken type cykel der passer til dine behov, eller vil du teste en cykel inden du beslutter dig? Så anbefaler vi, at du kigger forbi cykelforretningen på Hobrovej 72, 9530 Støvring. Er køreturen til Støvring for lang? Så husk at vi yder vi fuld tilfredshedsgaranti – dette kan du læse mere om her. Bag butikken finder du gratis parkeringsforhold (forbeholdt kunder i butikken). Grundet den strategiske placering i Støvring, er det muligt at teste cykel i rolige omgivelser – både for børn og voksne!

100% samlet

Når du køber din cykel på smartcykler.dk leveres den altid 100% samlet, så du let og hurtigt kan tage din cykel i brug. Det eneste du skal gøre, er at fjerne emballagen og køre afsted på din nye cykel. Hvis du har tilkøbt udstyr til din nye cykel, monterer vi selvfølgelig også dette helt uden ekstra beregning. Det har aldrig været lettere at købe cykel online, det eneste du skal gøre, er at bestille din nye cykel, fjerne emballagen og køre afsted.

Din cykel samles, monteres og testes af udlærte cykelmekanikere, inden den pakkes forsvarligt og bliver sendt afsted mod din adresse med et af markedets bedste fragtfirmaer.

* Legecykler (12", 14", 16" & 18" børnecykler) leveres 90% samlet. Styr, pedaler og sadelpind skal monteres på cyklen.

Rentefri finansiering

Når du handler cykel hos smartcykler.dk tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med Resurs Bank og ViaBill.

Handler du for under 10.000,- DKK via ViaBill, har du mulighed for at betale for dine køb i op til 10 rater, helt uden renter og gebyrer. Du kan købe det du mangler i dag, og udskyde betalingen.

Prismatch

Vi har altid Danmarks billigste pris på din nye cykel. Finder du, mod forventning, din nye cykel billigere på en anden dansk webshop, så matcher vi selvfølgelig prisen. Alt du skal gøre er at sende os en mail på info@smartcykler.dk, med et link til det site, hvor cyklen er billigere.

Hvordan kan vi prismatche cykler?

Hos smartcykler.dk køber vi altid store partier af cykler hjem, så vi kan videresælge dem til markedets laveste priser med markedets bedste service. Vi laver løbende prisrettelser, så vores priser matcher de laveste på andre danske webshops, men skulle vi have misset en pris, så kontakt os via info@smartcykler.dk.

Det med småt

Prismatch gælder udelukkende varer på danske webshops, på samme vare/størrelse/farve/årgang og gælder ikke ved udsalg grundet ophør af mærke, forretning eller konkurs.

Tilfredshedsgaranti

For os er det vigtigt, at du er 100% tilfreds med din nye cykel, når du handler hos smartcykler.dk. Derfor yder vi, som de eneste på markedet, 30 dages fuld tilfredshedsgaranti. Det betyder, at du til enhver tid inden for de første 30 dage kan sende din cykel retur, hvis du har fortrudt dit køb, eller på anden måde ikke er tilfreds med din nyligt købte cykel.

Vil du benytte dig af tilfredshedsgarantien, skal du sende en mail til info@smartcykler.dk, hvor du oplyser købsdato, cykelmodel og kundenummer.

Det er kun muligt at gøre brug af den fulde tilfredshedsgaranti, hvis cyklen er som ny, eller har mindre kosmetiske ridser. Er cyklen selvforskyldt beskadiget, og deraf ikke salgbar igen, kan du desværre ikke returnere din cykel igennem vores tilfredshedsgaranti. Vil du gøre brug af tilfredshedsgarantien, må din cykel maksimalt have kørt 15 kilometer. Det koster 259,- at sende din cykel retur, hvilket fratrækkes i returbeløbet. Du er selvfølgelig også velkommen til selv at aflevere cyklen på vores lager lokation i 9530 Støvring på Porsborgparken 11.

7 års garanti

Vi har udvalgt de bedste leverandører og brands, så du i ro og mag kan shoppe kvalitetscykler, -komponenter og -udstyr hos os. Derfor kan vi give hele 7 års garanti på nye cykler, såfremt cyklen overholder løbende serviceeftersyn

Service

Hvis du vil opretholde cyklens 7 års garanti, er det vigtigt at din cykel bliver vedligeholdt og serviceret løbende. Det er vigtigt at serviceindkaldelser udsendt via SMS overholdes, hvilket er service efter 2, 9, 16, 23 og 36 måneder. Herefter skal cyklen serviceres hver 9. måned for at opretholde den udvidede garanti. Den udvidede 7 års garanti dækker ikke ved misligholdelse af cyklen. Derfor anbefaler vi, at du også selv vedligeholder din cykel løbende. Find en guide til, hvordan du vedligeholder din cykel her.
Hvis serviceeftersyn ikke er overholdt af os eller anden autoriseret cykelmekaniker, frafalder den udvidede 7 års garanti. Garantien gælder kun for den første ejer af cyklen, hvis cyklen videresælges, bortfalder garantien.

Hvis du sender din cykel til service hos andre forhandlere, anbefaler vi at du gemmer kvitteringen fra disse services, da den udvidede 7 års garanti kan frafalde grundet manglende dokumentation af serviceeftersyn

I perioder kan det danske vejr påvirke funktionaliteten på din cykel væsentligt. Derfor er det vigtigt, at du løbende rengør din cykel, og vedligeholder den med rensning og smøring. Du kan læse mere om, hvordan du rengør din cykel her.

Hvad dækker garantien

På smartcykler.dk tilbyder vi en unik 7 års garanti på din nye cykel. Garantien dækker skader, der ikke er forårsaget af slid, mislighold eller på anden vis fremprovokerede fejl, grundet udefrakommende elementer. Det betyder, at garantien dækker fabrikationsfejl, hvilket eksempelvis kan være et knækket cykelstel, et knækket styr eller øvrige komponenter, der er ødelagte, der ikke opfattes som værende sliddele, og som er ødelagte selvom cyklen er blevet serviceret og alment vedligeholdt.

Garantien dækker derfor ikke skader grundet forkert brug af cyklen, slid, manglende vedligeholdelse eller udefrakommende faktorer. Langt de fleste cykler du finder på smartcykler.dk er produceret i aluminium eller carbon, men komponenter kan være produceret i stål. Rust dækkes ikke af den udvidede 7 års garanti, da det anses som værende forårsaget på baggrund af slid på komponenten. Garantien dækker udelukkende cyklen, så har du købt udstyr med til din cykel, har du her 2 års garanti jf. købeloven.

Vil du passe ekstra godt på din cykel?

Tilkøb vores servicePLUS aftale, når du handler ny cykel hos smartcykler.dk. Med en servicePLUS aftale kan du indlevere din cykel på værkstedet i Støvring kvit og frit, til en gennemgang, smøring og et sikkerhedstjek af cyklen. Her pumper vi også dækkene, samt spænder cyklen efter. Har du købt en elcykel kan du tilkøbe servicePLUS-el, der også inkluderer løbende batteri-udmålinger og tjek af motor.

Billig fragt på cykler

Når du køber cykel på smartcykler.dk, leverer vi din nye cykel for kun 199,- i hele Danmark. Vi bestræber os på at levere din cykel indenfor 2-4 hverdage. Når du bestiller din cykel, kontakter vi dig og aftaler et leveringstidspunkt der passer dig. Vi har udvalgt de bedste fragtfirmaer i branchen, for at sikre at din vare når sikkert frem, og bliver overdraget til dig på ordentlig vis.

Fragten på 199,- gælder kun i Danmark, herunder kun til brofaste øer. Skal cyklen leveres i udlandet eller på en ø uden fast broforbindelse, så kontakt os på tlf. 93871063 eller via info@smartcykler.dk, så finder vi en løsning der passer til dig.

SmartPLUS

Hos Smartcykler tilbyder vi dig en unik mulighed for, at slippe for den daglige vedligehold af din nye cykel. Det gør vi fordi vi mener, at det skal være nemt at købe ny cykel. Vi ved nemlig godt, at cyklen ikke altid kommer først i køen, når det kommer til dagens daglige gøremål. Derfor tilbyder vi for et lille engangsbeløb (se priser og vilkår nedenfor), at lave det løbende vedligehold af din nye cykel, så den kører godt i mange år fremadrettet!

SmartPLUS har nemlig ingen udløbsdato - det betyder, at du til evighed kan få vedligeholdt din cykel for kun 399,- - 599,- afhængig af cykeltype!

Læs mere om de to typer af SmartPLUS herunder, og tilkøb SmartPLUS lige under købsknappen på cyklens side.

SmartPLUS E-Bike

Med smartPLUS E-bike kan du til enhver tid indlevere dit cykel til tjek hos os. SmartPLUS indeholder:

 • Sikkerhedstjek
 • Efterspænding af hele cyklen
 • Smøring af udvendige bevægelige dele
 • Smøring af drivlinje (herunder kæde)
 • Pumpning af dæk
 • Justering af sadel- og styrhøjde
 • Udmåling af batteri
 • Kontrol af motor
 • Smøring af batterilås
 • Smøring af batteri slids
 • Rådgivning om hvordan du forlænger batteriets levetid og rækkevidde. Denne rådgivning tager særligt udgangspunkt i batteriudmålingen og kontrollen af motoren.

Med smartPLUS e-bike slipper du altså helt for den løbende vedligehold af din cykel. Dog skal cyklen stadigvæk til særskilt service efter 2, 9, 16 og 23 måneder, for at opretholde garantien.

Pris: 1.999,- DKK

SmartPlus til almindelig cykel

Med smartPLUS kan du til enhver tid indlevere dit cykel til tjek hos os. SmartPLUS indeholder:

 • Sikkerhedstjek
 • Efterspænding af hele cyklen
 • Smøring af udvendige bevægelige dele
 • Smøring af drivlinje (herunder kæde)
 • Pumpning af dæk
 • Justering af sadel- og styrhøjde

Med SmartPLUS slipper du altså helt for den løbende vedligehold af din cykel. Dog skal cyklen stadigvæk til særskilt service efter 2, 9, 16 og 23 måneder, for at opretholde garantien.

Pris: 1.999,- DKK

Få besked når den er tilbage på lager

Størrelsesguide

Er du i tvivl om hvilken størrelse cykel, der passer til dig? Så klik på linket herunder og se vores størrelsesguide. Størrelsesguiden er udarbejdet i samarbejde med vores leverandører, og derfor kan størrelserne afvige imellem mærkerne. 

Er du i tvivl om størrelsen anbefaler vi derfor, at du kontakter os i chatten eller kommer forbi vores butik og prøver cyklen.